Mindenki sokáig akarja élvezni a péksütemények frissességét. A kenyértartó gondoskodik arról, hogy az általunk vásárolt terméket ne érje nedvesség, de ne is száradjon ki. Ráadásul a penészre is külön figyelmet kell fordítani, annak ellenére, hogy a lakás levegőjét nem igazán tudjuk befolyásolni. Nem csoda, hogy egyre többen felteszik maguknak a kérdést, milyen a jó kenyértartó? A frissen megvásárolt pékáru nem mindig tud kihűlni a polcon, sokszor műanyagzacskóba kerülve landolnak a vásárlók kosarában. Ennek azonban két hátránya is van, mivel a pára nem tudja elhagyni a zacskót, így a kenyér nemcsak bevizesedik, hanem hamarabb lesz penészes. Pontosan ezért, csak akkor pakoljuk el, amikor már kihűlt! Ráadásul sokan a hűtőt is kenyértartónak használják, ám a hidegben gyorsan veszít az ízéből. Minden jel arra utal, hogy az igazi kenyértartó lehet a biztos megoldás. A pékárut érdemes egészben tárolni, azonban ha kettévágjuk, akkor mindig a vágott fele kerüljön lefelé. Ezzel megelőzzük a penészgombák megjelenését és a száradást is. Sajnos nem létezik tökéletesnek nevezhető kenyértartó, mert minden alapanyagnak megvan az előnye és a hátránya. A fa például hagyja a kenyeret szellőzni, azonban a tisztítása bonyolult. A fém igen stabil, könnyen takarítható, de sokszor érezni az ízét a süteményeken. Létezik még kerámia kenyértartó is, ami bár lélegzik, de nehezebben szívja be a nedvességet. A lehetőségek között a műanyag szintén szerepel. A jó minőségű kenyértartóban hosszabb ideig tudjuk tárolni a legfinomabb falatokat, ráadásul hozzájárul a konyhai rendnek a fenntartáshoz is. Mindez akár 3000 Ft-tól már az Öné lehet.