Napelemes rendszer változások

Amikor eldöntöttem, hogy elköltözöm a szülővárosomból, akkor nem csak a szüleimet és a családom többi tagját volt nagyon nehéz elengednem, hanem a barátaimat is. Bár már akkorra többen szétszéledtünk az ország több pontján, sőt, még Európán belül is, azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz az is, amikor én megyek el, nem csak az, amikor ők hozták meg ezt a döntést. Valahol szerintem itt tudatosult bennem, hogy felnőttünk, felnőttem, és már nem vagyunk osztálytársak, szomszédok, nem futhatunk össze bármikor egy kávéra vagy nem magától értetődő, hogy legalább minden második hétvégét igyekszünk együtt tölteni… De egyrészt nem leküzdhetetlen távolságról van szó, másrészt mindenki mobilis, nem csak én, és szerencsére már sok módja van annak is, hogy valahogyan áthidaljuk a távolságokat.

Ugyan még nem aktuális számomra a saját ingatlan, de a családi ház miatt engem is érdekel a napelem téma, azon belül is a havi elszámolás napelem meglétekor, ezért is olvasgatok tök sokat a napelemrendszer.info oldalról. Ahogyan írják is, most a nagy változások idejét éljük, szóval a korábbi szaldós elszámolásnak mennie kell. Azonban még így sem elhanyagolható, hogy mennyit tudunk spórolni a napelemes rendszerek segítségével, akár maradna a havi elszámolás napelemet illetően, akár nem. Én elsősorban afelől közelítem meg a dolgot, hogy mindent egybevetve is mennyivel jobb döntés megújuló energiaforrást használni, mint sem. Az említett oldal pedig kifejezetten informatív, és a segítségükkel akár el is tudunk indulni a napelem felé vezető úton. Szerintem érdemes kalkulálni, utánaolvasni a dolognak, de ne felejtsük el, hogy egy napelemes rendszer telepítésével nem csak magunknak teszünk jót, hanem a Földünknek is sokat jelent, ha megújuló energiaforrásokból állítjuk elő a szükséges árammennyiséget, a felesleget pedig visszaszolgáltatjuk az áramszolgáltató részére.

A havi elszámolás napelem esetén tehát most egy felkapott téma, és ideje felkészülni a változásokra, azonban ne csüggedjen az, aki ezzel az új dologgal néz szembe, akár tervezett, akár meglévő napelem esetén. Előbbieknek az a tanácsom, hogy mindenképpen látogassanak el az előbb linkelt oldalra, mert csupa hasznos információt fognak ott találni. Ráadásul ingyenes helyszíni felmérést vállal a megyénkben felelős képviselet, így tényleg kockázatoktól mentesen deríthetjük ki, hogy egyáltalán alkalmas-e a telkünk napelem telepítésére! Igazán informatív weboldalról van szó tehát a Napelem Rendszer esetén, minden fontos dolgot összefoglaltak számunkra – amennyiben mégis kérdésünk lenne, bátran lehet érdeklődni náluk, akár az oldalon található űrlap segítségével! Nem érdemes sokat gondolkozni a napelem rendszeren, érdemes minél hamarabb kideríteni, hogy van-e bármi akadálya a telepítésnek. A Napelem Rendszer várja a megkeresésed – már alig várom, hogy saját otthonom és napelemem legyen…