A hajhullás oka fontos információ

hajhullás oka

Bár elsőre nem hinnénk, de a hajszálak hirtelen megfogyatkozása sok esetben visszafordítható állapot, csak meg kell találni a megfelelő terméket erre a problémára. Persze az is fontos, hogy mi a hajhullás oka az adott helyzetben. Gyógyszerek mellékhatása, gyulladásos góc a szervezetben, hirtelen hormonális változások, különböző betegségek, mint például a pajzsmirigy-működési zavar, a fejbőr kóros elváltozása mind-mind okozhatja ennek a kifejezetten kellemetlen gondnak a megjelenését.

Nagyon sok esetben a hajhullás oka nem más, mint a hajhagymák működéséhez szükséges tápanyagok hiánya. Ez a helyzet fennállhat helytelen táplálkozás, fokozott fizikai vagy szellemi erőfeszítés, drasztikus fogyókúra, tartós stressz, tápanyag-felszívódási zavarok, valamint egyéb betegségek esetén. A hajhagymáknak számos vitaminra, ásványi anyagra és a fehérjéket felépítő aminosavakra van szükségük a jó minőségű hajszálak termeléséhez. Ez a tény igaz, bármi legyen is a hajhullás oka. Nőknél és férfiaknál egyaránt megjelenhet a gond.

A kopaszodás okai is többrétűek lehetnek

Talán a leggyakoribb probléma az androgén alopecia, vagyis a hormonális eredetű férfias kopaszodás. Az uraknál a kopaszodás okai továbbá lehetnek gyógyszeres kezelés mellékhatásai, vashiányos vérszegénység, tápanyaghiány, a fejbőr megbetegedése, valamint különböző gyulladásos vagy autoimmun krónikus betegségek. Nagyon sokszor hormonális problémák húzódnak meg a kétségbeejtő jelenség hátterében.

Az örökölt hajlam következtében kialakuló, hormonális eredetű androgén alopecia jellegzetes mintázatot mutat, amikor a haj nem egyenletesen ritkul, hanem egyre magasodó, sima homlok vagy a fejtetőn terjeszkedő kopasz folt formájában jelentkezik. Amint látjuk, a kopaszodás okai sokfélék lehetnek és az adott oknak megfelelően szükséges kiválasztanunk a kezelést is. A legjobb választást a természetes alapanyagokból készült készítmények jelentik, mint például a Varga Hajcseppek, amit speciálisan a nagymértékű hajvesztés ellen fejlesztettek ki. Mindegy, hogy mik a kopaszodás okai, ez a produktum segít a problémán.