A híres skót whisky gyártása

skót whisky

Skócia lenyűgöző szépségű tájairól és nagyszerű gabonapárlatáról híres. A skót whisky fémjelzés, a vonatkozó előírások alapján, kizárólag a Skóciában előállított és legkevesebb 3 éven és 1 napon át érlelt szeszesitalt illeti meg.

Kulcsfontosságú a természetes alapanyagok felhasználása, mint az árpa, az élesztő, a forrásvíz, továbbá a szárításhoz tőzegre van szükség, az érleléshez pedig tölgyfa hordóra és tiszta, hegyi levegőre. Ilyen módon, a végeredmény a kimagasló minőségű termék. A maláta whisky vízben erjesztett árpa lepárlásával készül, míg a gabonából előállított változat nagyobb részben kukoricát és búzát tartalmaz. Az érlelési idő feltüntetése a címkén kötelező, ez jelzi a hordóban töltött évek számát.

A kevert, más néven blended skót whisky alapját több helyről származó párlat elegye alkotja. Ajándékozásra, különleges alkalmakra, de egyéni fogyasztásra is elsőrangú választás a csúcsminőségű skót whisky. Kényelmesen megvásárolható online az idrinks.hu webshop gazdag kínálatából.