A széndioxid fürdő hazánkban is elérhető

széndioxid fürdő

Érdemes megemlíteni, hogy már az ókori rómaiak is ismerték a gázok egészségre gyakorolt hatását. A széndioxid fürdő Magyarországon, pontosabban Mátraderecskén elérhető. A kezelés segíti a végtagokban a keringést, aminek számos pozitív előnye van. Csökken, esetleg teljesen megszűnik a lábgörcs okozta fájdalom. Nagyobb távolságú sétákra lesz képes fájdalommentesen. Könnyebben gyógyulnak a sebek és a fekélyek. Az érrendszeri betegségekben szenvedő embereknek kifejezetten ajánlott.

A széndioxid fürdő kúraszerű alkalmazása szakorvosi konzultációt követően kezdődhet meg. A hatásmechanizmusát tekintve, a bőrön áthatoló gáz a szövetekbe kerül és értágító hatást fejt ki, ami a bőr alatti szöveteken kívül kiterjedhet a belső szervekre is. Javítja az oxigén felszabadulását, ezáltal nő a szövetek ellátottsága. A gáz hatására fokozódik a vérkeringés, ami meleg érzettel jár. A kezelések időtartama 25 perc. A kúra 10-15 alkalomra terjed ki. Ezt évente maximum háromszor javasolt megismételni. A széndioxid fürdő javítja a közérzetet, ami kedvez a betegnek.

Az alsó végtagi érszűkület kezelése rendkívül fontos

Amikor járás közben az izomzatban fájdalmat érez és lassítani, sőt, megállni kényszerül addig, amíg a láb kipiheni magát, akkor joggal gyanakodhat erre a betegségre. Az alsó végtagi érszűkület kezelése mihamarabb történjen meg, hiszen a gyógyulási folyamat akkor a leggyorsabb, ha időben elkezdődik. Gyakran előfordul az is, hogy eleinte még nincsenek panaszok. Ebben az esetben műszeres vizsgálatokkal lehet kimutatni a kórt. Az utolsó stádiumnak az nevezhető, amikor a lábakon fekély, szövetelhalás alakul ki.

Ha ezek a tüntetek jelentkeznek, akkor a végtagok óriási veszélyben vannak. Az alsó végtagi érszűkület kezelése ebben az esetben 3-4 hónapig is eltarthat. A későn felismert vagy elhanyagolt betegség súlyos következményekkel járhat. A rizikófaktor nagyban nő a dohányosok, a cukorbetegek, a magas vérnyomásos és az elhízott emberek esetén. Feltétlenül el kell kezdeni rendszeresen mozogni, hiszen a mozgásszegény életmód súlyosbíthatja az állapotot. Az alsó végtagi érszűkület kezelése hatékony lehet, ha betartja az orvos utasításait.