A teafaolaj helyes használata

teafaolaj

A pattanásokkal és zsíros bőrrel küzdő emberek többféleképpen is alkalmazhatják ezt az értékes kivonatot. Hígítatlan formában az ominózus foltokra. Ehhez össze kell keverni a teafaolaj cseppjeit egy másik illóolajjal és akár arckrém helyett használni. Másik lehetőség, hogy néhány cseppet adjunk belőle a kedvenc kozmetikumainkhoz. Használhatjuk az arcgőzölés összetevőjeként is, de készíthetünk vele pakolást természetes agyagból és olajból. A teafaolaj megfázás és influenza idején inhalációs összetevőként is kipróbálható.

Sokan fürdőkhöz is adagolják, mivel segít ellazulni és megnyugodni. Ez a termék más masszázsolajokkal kombinálva tökéletes a napi stressz enyhítésére. Az előnyeit az aromaterápiában is ismerik. Itt illóolaj diffúzorokban vagy légpárásítókban használják. A rovarok cseppet sem tolerálják az illatát, ezért nyáron természetes szúnyogriasztóként is jól működik. Jól látható tehát, hogy a teafaolaj alkalmazási területei mennyire sokrétűek. Te mire használnád?

Arcpakolás, ahogy nagyanyáink csinálták

A természetes bőrápoló maszkokat már régóta használják. Régebben maguk a háziasszonyok készítették ezeket, akik a leghatékonyabb recepteket adták tovább az utódjaiknak. Ma már nem kell a konyhát kozmetikai laboratóriummá alakítani. Teljesen természetes és organikus arcpakolás kapható a drogériákban és az erre szakosodott online áruházakban. A natúrkozmetikumok fogalma viszonylag új a kozmetikai iparban.

Természetesen nagyanyáink és dédanyáink évszázadokon át adták tovább a házi készítésű arcpakolások vagy gyógynövényes borogatások receptjeit. Ezeket olyan összetevőkből készítették, amelyek mindannyiuk konyhájában megtalálhatóak voltak. A kozmetikai ipar azonban sokáig rajongott a mesterséges anyagokért, amelyeknek nemcsak erősebb hatást kellett volna kifejteniük és elősegíteniük a felszívódást, hanem jobb illatot, intenzívebb színt és hosszabb eltarthatóságot is biztosítaniuk kellett volna. Szerencsére a természetes kozmetikumok iránti növekvő érdeklődésbe az arcpakolások is beszálltak.