Fülbevaló fajták: nem is gondolná, hogy mennyi van!

Fülbevaló fajták

Az ideális fülbevalót keresi? Olyan megoldást szeretne találni, amely minden alkalomra megállja a helyét? Esetleg fontosabbnak tartja az önkifejezést és az egyedi darabokat? Napjaink fülbevaló kínálatában mindenki megtalálhatja azokat a fajtákat, amelyek közel állnak az elképzelésekhez. A legnépszerűbb alapanyagnak még mindig az arany és az ezüst bizonyul, de a Swarovski kristállyal és gyöngyökkel kombinált verziók is remek választásnak számítanak.

A kiegészítők története egyébként nem újkeletű, ugyanis már évezredekkel ezelőtt is látványos darabokat viseltek az emberek. Miként a leletek tanúsítják, ezek egykor kizárólag az előkelő réteg sajátosságainak számított. Az ókori Egyiptomban például nem csak fülbevalók, hanem fejdíszek, karperecek és méretes nyakláncok is megtalálhatóak voltak, és mindennapi viseletként szolgálták a vonzó megjelenést.

A fülbevalók manapság egyetlen nő gyűjteményéből sem hiányozhatnak. A klasszikus karika fülbevalón túl azonban nagyon sokféle típus elérhető. Ha kíváncsi arra, hogy már hányféle fülbevaló közül lehet válogatni, akkor érdemes a schmuckekszer.hu linkre kattintania. A lógós fülbevalók legalább olyan nagy népszerűségnek örvendenek, mint a különféle állatmotívumokat, növényi leveleket formázó típusok. A gyöngyökkel kombinált fülbevaló a nőiesség jelképének számít, ezért egy ilyen típussal garantáltan nem fog mellélőni.

S hogy miért szeretjük annyira a fülbevalókat? Egy jól eltalált darabbal a legegyszerűbb öltözék is feldobható. Felhívják a figyelmet a karcsú nyakra, a szép fülekre, és egyfajta keretként ölelik körbe az arcot. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy milyen forma és méret mellett tesszük le a voksot. A kör fülbevalók az egyébként is kerek arccal rendelkezők számára nem éppen a legmegfelelőbbek. Egy lelógós fülbevalóval nyújtható az arc és karcsúbbnak mutathatóak a vonások.

A fülbevaló remek döntés ajándékozás alkalmával is, hiszen egy klasszikusa fazonnal szinte mindenkinél be lehet találni. Érdemes a minőségi alapanyagok mellett dönteni, ezek ugyanis biztosan nem okoznak allergiás reakciót, bőrviszketést. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a fülbevalókon túl igényes nyakláncok és karkötők közül is válogathatunk. A viselés során pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy a kevesebb néha valóban több.