A téligumi akciókat webáruházakban is ki lehet használni

téligumi

Vannak olyan webáruházak, ahol akciós áron is találhat téli gumit a zordabb időjárásra. Nagyon fontos, hogy a fagy beköszöntével már minden autón fent legyen a téligumi, hiszen a téli abroncsok anyagösszetétele teljesen más, mint a nyári abroncsoké. A téligumikhoz mindig speciális adalékot tesznek, amely segít megőrizni még a legnagyobb fagyban is az abroncsok rugalmasságát, valamint soha nem válnak rideggé. A jobb kapaszkodást a mélyebb mintázat és a sok barázda biztosítja. Téli abroncsokkal az autókat sokkal jobban lehet irányítani és a fékutak is rövidebbek.

Webáruházakban is lehet akciós abroncsokat kifogni. Az gumidirekt webáruházban számtalan abroncsból választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. Nagyon sok márka található meg a kínálatban, így biztosan ráakadunk kedvenc márkánkra is. Sok esetben kedvezményt is biztosítanak, így egy szett vásárlása esetén akár 60 000 forintot is megtakaríthatunk. A legnagyobb biztonságot a prémium kategóriás abroncsok biztosítják, amelyeket sokszor akcióban is kifoghatunk. Figyeljünk oda vásárláskor, hogy az M+S jelzések legyenek rajta az abroncson és a hópehely szimbólum se hiányozzon. Ha nincsenek rajta ezek a jelzések, akkor zord körülmények között nem nagyon számíthatunk az elvárt biztonságra. Vízelvezetési és tapadási problémák 4 milliméteres mintamélységnél már tapasztalhatók, így legyünk résen és időben cseréjük le a téli abroncsokat.

A téli időszakban fontos, hogy védekezzünk a sómarások ellen. Főleg az ónos esős időszakban tapasztalható, hogy egyre több helyen sózzák az utakat. A só rá tud tapadni az autók karosszériájára. Ez a só be tud kerülni akár a motortérbe is, így ami fém az mind berozsdásodhat. Ez lehet egy felni is, így ezekre különösen figyeljünk oda. Nem csak a megfelelő abroncsról kell gondoskodni, hanem a felnikre is oda kell figyelni. A felnik javítása sem olcsó mulatság, így ezt jobb elkerülni.  Igyekezzünk minden sózott úton való közlekedés után lemosni a gépjárműveket, így elkerülhetjük a rozsdásodást. A mosatást az út utáni első 24 órában végezzük el, így biztosan nem fog károsodni a felni és az autó sem.