Az eredményes esőztetés kelléke az öntöző cső

öntöző cső

Az öntözőrendszer telepítésekor számba kell venni jó néhány kimaradhatatlan elemet. Az öntöző cső a különböző növények esőztetésére használatos. A csövön található apró lyukakon keresztül egyenletes csepegtetéssel kerül ki a víz a talajra. Ez a típusú megoldás kíméli a földet és párolgási veszteséggel sem kell számolnunk. Nem csupán kisebb kertekhez ideális, de a kiterjedt termőföldek esetén is kiváló öntözési alternatíva. Az öntöző cső telepítése egyszerű megoldásokat igényel és minimális nyomásra van szükség a működtetéséhez.

Az Esőmester webáruházában Ön is minden terméket megtalál, amennyiben saját kezűleg szeretné megoldani a telepítést, de megbízással is élhet, hiszen a cég jelentős tapasztalattal rendelkezik az öntözőrendszerek kiépítésében. Akár igénybe venné a szolgáltatásaikat, akár az öntöző cső és az ahhoz tartozó kiegészítők szerepelnek az érdeklődése középpontjában, feltétlenül érdemes ellátogatnia a weboldalra. A kivitelezést változatos idomok segítik.

Mérlegelést kíván a vakondháló telepítése

A vakond elleni védekezés terén többféle megoldás van. Ezek között egyértelműen kiemelkedik a népszerű vakondháló. Ez a sűrű szövésű, masszív anyagból készült műanyag háló meggátolja a vakondot abban, hogy a felszínre túrhassa a földet a járataiból. A háló telepítését tekintve megoszlanak a nézőpontok. Az egyik tábor szerint az öntözőrendszer alá kell elhelyezni a terméket azért, hogy az a későbbi kertet érintő alakítások, illetve a gyepesítés folyamatában ne jelentsen akadályt.

Ennek hátránya viszont, hogy a vakond sajnos még így is bejuthat a gyep és a vakondháló közötti területre és a termék így tulajdonképpen könnyen a funkcióját veszítheti. A másik vélemény az, hogy a háló közvetlenül a gyep alá kerüljön, elkerülve ezzel a fent említett kockázati tényezőt. Természetesen ennek is akadnak hátulütői, hiszen az évenkénti talajlazítás ezáltal kivitelezhetetlenné válik a vakondháló túlzott közelsége miatt. Amennyiben nehezen döntene, keresse fel a kérdéseivel az Esőmester csapatát!