Adjuk át ajándékunkat horgász barátunknak, egy sör mellett

Sok éven keresztül semmi alkoholt nem ittam. Ez része volt a felépülésemnek a korábbi mentális problémáimból. Szerencsére magával az alkohollal sosem volt bajom és nem alakult ki bennem függőség iránta. Ettől függetlenül nem szerettem volna semmi olyan szert fogyasztani, amely hatására elveszthetném a kontrollt. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy rengeteg bulin furcsán néztek rám, de egy idő után rájöttek, hogy nincs bennem semmi felsőbbrendűség érzés, mikor ezt csinálom.

Egyetem közepén lehetett, mikor először megengedtem magamnak, hogy sört igyak. Igazából ez is a gyógyulás egyik lépése volt, mivel most már nem féltem attól, hogy mi történik, ha nem vagyok teljes kontrollban. Az első pár alkalom nagyon különös volt, főleg azért, mert semmi nagy dolog nem történt. Ezt követően azonban észrevettem, hogy mértékkel fogyasztva tényleg egy nagyon kedves és mókás kapcsolódási pontot tud adni másokhoz.

Ekkor azonban még nem tudtam semmit a kézműves sörök világáról. Egészen addig, amíg az egyik barátom bevezetett az új, különleges ízek közé. Annak idején számomra a sörből csak pár fajta volt és végső soron mindegyiknek hasonló volt az íze. A kézműves sörök azonban olyan új élményeket adtak nekem, amiket korábban el sem tudtam volna képzelni. Őszintén, most már tudom, hogy az embernek csak el kell képzelnie egy ízt, és biztos van olyan kézműves sör már.

Az egyetlen, érthető probléma ezekkel a termékekkel természetesen az áruk. Hiszen ez nem egy tömeggyártott termék és ráadásul a minősége is összehasonlíthatatlan azzal, amit a boltban vehetünk. Éppen ezért nem szoktam kézműves sört inni olyan gyakran. Ha azonban éppen olyan hangulatban vagyok, szívesen veszek egy, vagy két dobozzal. Néhány barátom körében is népszerűsítettem ezeket, viszont az egyik legnagyobb rajongót elvesztettem, mivel szegény srácról kiderült, hogy glutén érzékeny. Szerencsére azonban a mai világban már neki is vannak opció arra, hogy sört igyon és ez ugyanúgy nem lenne lehetséges a kézműves sörök világa nélkül.

Vannak azonban más barátaim, akik sosem nyúlnának ilyen italokhoz. Van például egy horgász barátom, aki mindig a legalapabb sörökre esküszik. Én pedig tiszteletben tartom ezt a véleményét és nagyon jóban vagyunk. Viszont közeledett a születésnapja és nem igazán tudtam, hogy mit vegyek neki. Aztán felkapcsolódott egy villany az agyamban, hogy könyörgöm, egyértelmű a hobbija, ahhoz kéne valami személyes ajándékot szerezni. Beírtam ezért az interneten a keresőbe, hogy horgászos póló és elkezdtem böngészni a választékot. Nemsokára a Lolmarkt oldalára kerültem, ami az egyedi, vicces pólók fellegvárának bizonyult.

Az oldal kinézete egyszerű és letisztult. Ennél többet nem is várnék egy ajándékbolt netes felületétől, hiszen az a legfontosabb, hogy minél kevesebb akadállyal el tudjak jutni ahhoz a részleghez, ami engem érdekel. Érdemes azonban egy kis időt tölteni a kezdőlapon is, mivel itt ömlesztetten láthatjuk a pólókat, amiket kapni lehet náluk. Több feliratnál őszintén felnevettem és megjegyeztem őket egy jövőbeli dátumra, amikor egy másik barátomnak kell majd ajándékot szereznem.

Nem akartam azonban túl sok időt tölteni ezekkel a dolgokkal, mivel féltem, hogy a végén elvesztem a horgászos póló fókuszomat. Felpillantottam ezért a felső menüre, ahol jól elkülöníthető kategóriákba voltak szedve a pólók. Ez pedig azt eredményezte, hogy a horgászos póló részleg elérése nem került többe pár kattintásnál. Megnyílt előttem a választék és teljesen le voltam döbbenve, hogy milyen sokféle póló közül választhatok. Külön tetszett, hogy az adott részleghez még volt egy vicces kiírás is, ami megadta az alap hangulatot.

Az alap adatokat már rögtön el lehet olvasni a különböző ruhadarabokról. Az ár volt ezek közül természetesen a legfontosabb, és nem kell aggódni amiatt, hogy ott kell hagynunk majd a pénztárcánkat. Az árak egyébként attól függően változnak csak, hogy milyen típusú ruhát szeretnénk venni, ami szerintem teljesen érthető. Egy póló tehát olcsóbb lesz, mint egy pulóver, viszont a minőségük hasonló. Úgyhogy nem kell félni attól, hogy esetleg egy silány ajándékot fogunk venni a barátunknak csak azért, mert nem kerül annyiba, mint a másik termék.

Rákattintottam az egyikre, ami megtetszett és elkezdtem böngészni az adatlapját. Az online ruhavásárlás kapcsán mindig előjön az emberben néhány kétség. A legnagyobb természetesen az, hogy nem tudja a saját szemével megnézni a terméket. A Lolmarkt azonban több képet is biztosít az adott pólóról, úgyhogy minden szögben meg tudjuk nézni. Így pedig nem fogunk olyan feliratot választani, ami esetleg nem tetszene a szövege, vagy a designja miatt.

Ennél azonban komolyabb kérdés a póló mérete. Persze valamennyire tisztában vagyunk azzal, hogy az adott ismerősünk mekkora ruhákat hord, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne eshetne hiba a számításainkba. Ezért is örültem, hogy a Lolmarkt oldalán, azon kívül, hogy ki lehet választani a méretet, még cseregaranciát is vállalnak arra, ha esetleg benéztük volna a nagyságot.

A következő meglepetés pedig az volt, hogy még jobban személyre szabhatjuk az adott terméket. El lehet felejteni a turkálós napokat, mikor meg kellett elégednünk azzal, amit találtunk. Itt nyugodtan kiválaszthatjuk, hogy a horgászos póló milyen színű legyen. És nem csak egyszerű fehér és feketéből választhatunk, hanem többféle színt is biztosítanak nekünk, amitől tényleg egyedi lesz az ajándékunk.

A születésnap egy időponthoz kötött dolog, úgyhogy nagyon fontos tudni, hogy mikorra számíthatunk a horgászos póló kiszállítására. Ha lejjebb tekerünk az adott termék adatlapján, akkor ezt az információt is elolvashatjuk. Nekem nagyon tetszett, hogy ennyire kiszámítható a szolgáltatásuk, és nem érnek minket kellemetlen meglepetések.

Bár tudom, hogy ez nem mindenkit érdekel annyira, én azért annak is örültem, hogy az adatok között feltüntették azt is, hogy ki tervezte az adott pólót. A mai világban már ezek a termékek olyanok, mintha a szalagról jöttek volna le. Jó tudni, hogy emögött is áll egy grafikus, a Lolmarkt pedig fontosnak érzi azt, hogy megmutassa, kicsoda ő.

A horgászos póló adatlapjának az alján pedig találhatunk még pár nagyon fontos tippet. Megnézhetjük például mások véleményét az adott termékről. Ez egy nagyon jó támpontot adhat az internet személytelenségében. A „leírás és paraméterek” fül pedig elmagyarázza nekünk az olyan részleteket, minthogy hány fokon érdemes mosni a pólót és milyen anyagból készült.

Ennél részletesebb tájékoztatást nem is kívánhattam volna, úgyhogy teljes magabiztossággal adtam le a rendelésemet. Természetesen ez a rész sem okozott komolyabb gondot, mivel a Lolmarkt ügyel arra, hogy az egész folyamat átlátható legyen. Követtem az utasításokat, amik feljöttek és nemsokára már le is adtam a rendelést. A póló a megbeszélt időre már meg is érkezett, a haverom pedig nagyon boldog volt, mikor megkapta.