Az ipari LED reflektor nem igényel karbantartást

A járműparkokban, építkezéseken, gyári körülmények között valaminek biztosítania kell éjszaka is a megfelelő fényerőt. Az ipari LED reflektor kiváltja a nátriumlámpás és fémhalogén világítótesteket. Mivel nagy területet kell megvilágítaniuk, ezért az energiafelhasználásuk hatalmasnak számít, főleg, hogyha több tucat van belőlük egy adott területen belül. Sőt, sajnos ez az általuk generált fény nem minden esetben volt 100 százalékban alkalmazható, mivel irányított fényforrásokról beszélünk.

Ezért az ipari LED reflektor sokkal jobb megoldásnak számít, mert a megfelelő területre irányítva, arányosan le tudja fedni fénnyel a szükséges helyet. Az ipari LED reflektor fénye alapból irányított, de ezt nem a lámpatestek tették lehetővé, ezért nem romlik a hatásfoka. Továbbá, a hagyományos modelleknél biztosítani kellett azt a kialakítást, amivel nem melegednek túl. Ez a túlmelegedés egyébként is rontja az élettartamukat. Például egy fémhalogén fényforrás élettartamát alig 2000 órára becsülik, amíg egy ipari LED reflektor több mint tízszer ennyit, akár 30 000 órát is képes működni karbantartás nélkül.

Mivel nem termelnek hőt, ezért teljesen zárt rendszer alakítható ki számukra, így a kinti környezetben előforduló tényezők nem befolyásolják őket. Ha ezzel meg lett oldva a kinti világítás, akkor a LED mennyezetvilágítás meghozza a várt sikert az épületekben, nagyobb folyosókon. Az egymás mellé kellő távolságra felszerelt panelek képesek bevilágítani alaposan minden zugot. Mivel be vannak építve, ezért nem igényelnek különösebb karbantartást, és az épület belső designját igazán letisztulttá és modernné fogják varázsolni.

A nappali, a konyha, de még a fürdőszoba extravagáns részét is képezhetni a LED mennyezetvilágítás. Nem kell aggódnia a lecsapódó pára miatt sem, mert nem fog rövidzárlatot okozni, a panelek zárt rendszerének köszönhetően. Minél jobban be van világítva egy helyiség, annál nagyobbnak hat, ez a kialakítás pedig lehetővé teszi a fény egyenletes elosztását. Ezért teszi kellemessé az otthoni környezetet is az INESA LED mennyezetvilágítás.