Állandó rossz testtartás és annak kimozgatása

A nyújtás jó?

Nem.

A statikus nyújtás általános célja, hogy az izmokat meghatározott hosszúságú vagy relaxációs állapotba húzza. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor az izom messzebbre húzódik, mint kényelmes. Néhányan közülünk még egy darabig meg is tartják, mélyeket lélegeznek és remélik a legjobbat.

De ez nem működik, és valójában sérülésekhez vezethet, mint például porckorongsérv, izomsérülés és izomműködés. Ilyenkor viszont szükség lehet egy jó csontkovácsra, aki porckorongsérv kezelésével foglalkozik.

Mit csináljak nyújtás helyett

Ha nem szeretnénk egy rossz mozdulat miatt porckorongsérvet kezeltetni, van egy egyszerű mozdulat, amit mindannyian az idők kezdete óta csinálunk. Ez a természet „újratelepítés” gombja – az izom teljes működésének és hosszának helyreállításának módja. Sokkal hatékonyabb és biztonságosabb, mint a nyújtás és nem kell tartanunk balesetektől sem, aminek a porckorongsérv gyógyítása lenne vége. Ezt nevezik pandikulációnak. Ez olyan, mint egy „szoftverfrissítés” az agy számára: minden alkalommal „újraindítja” az agy érzetét és az izmok irányítását.

Amikor reggel felébredsz, persze nem az utolsó pillanatban, nyújtózol és ásítasz egyet. Először összehúzod az izmaidat, majd lassan kinyújtod őket, majd teljesen ellazulsz.

Nos, csináld ezt naponta többször és nem lesz szükség arra, hogy porckorongsérv gyógyítása miatt szakemberhez fordulj!