Az automata öntözés tehermentesítő jelleggel bír

automata öntözés

A vidékünkön uralkodó, a melegebb hónapokban, csapadékban egyre szegényebb időjárási viszonyok következtében, locsolás nélkül már gyakorlatilag lehetetlen megfelelő feltételeket biztosítani a házkörüli kertnek, pázsitnak és a nagyobb kiterjedésű konyhakerteknek. Megoldható ez a folyamat kisebb területek esetén egy egyszerű locsolócső bevetésével is, de az automata öntözés jelentős mértékben megkönnyíti a feladat minőségi elvégzését. Ennek alapja a talajba beásott és zónákra osztott műanyag csőrendszer, aminek a részeit egy-egy elektromosan vezérelhető vízcsap, azaz szelep hoz működésbe.

A programozástól függ a sorrend és a vízmennyiség kibocsájtásának intenzitása. Az automata öntözés nélkülözhetetlen eleme a megfelelő vízforrás biztosítása, ami az adott helyszíntől függően, különféle módon oldható meg. Az önműködő elemekkel ellátott automata öntözés szisztémát a beépített eső- és fagyérzékelő blokkolja, ha kell. A tulajdonosnak nem kell azzal foglalkoznia, hogy mikor zárja el vagy éppen nyissa meg a csapot.

Az öntözőrendszer telepítés folyamatát ajánlott szakemberre bízni

A rendszeres locsolás napjainkban, az időjárási viszonyok következtében, a forró és száraz hónapokban elengedhetetlen. Ennek a legkomfortosabb és leginkább hatékony módja az öntözőrendszer telepítés, amivel megoldódik az optimális vízellátás problematikája a házkörüli dísz- és konyhakertekben. Az ontozorendszered.hu weboldalt működtető cég kedvezményesen dolgozik, az ajánlatkérés átadásakor ajánlott a kert rajzát is mellékelni.

Az öntözőrendszer telepítés az előzetes ajánlat elfogadását és a helyszíni felmérést követően kezdődik, a lehető legrövidebb időn belül pedig a szükséges munkálatok elvégzésre kerülnek. A kiásott árkokba behelyezik a szakemberek a csöveket, rendszerbe kötik és megbeszélés szerint ellátják szórófejekkel, csepegtetőkkel vagy mikroszórókkal. Ezután következik a vízforrásra való csatlakoztatás. Az öntözőrendszer telepítés fontos része a zónák kialakítása, ezeknek az ellátása automatizált vezérlésű szelepekkel és természetesen az elektromos hálózathoz való csatlakoztatással.