Magas rosttartammal bír a basmati rizs!

basmati rizs

A táplálkozás egy ember életében nagyon meghatározó folyamat, amire megéri külön figyelni. Ennek megfelelően nem szabad elkapkodni az alapanyagok beszerzését és megéri kicsit alaposabban utánajárni a termékek hátterének, származásának, tápanyag tartalmának.

Ez ugyanúgy igaz a basmati rizs esetében, mint bármilyen más összetevőre. Van egy olyan mondás, ami szerint azok vagyunk, amit megeszünk. Sajnos ez fokozottan igaz a nyugatias életvitelt folytató emberre. Gyakran elkövetjük ugyanis azt a hibát, hogy nem nézzük meg, mi kerül a tányérunkba. Már hogyan is tennénk ezt meg a mikor nincs időnk ilyesmire, hiszen rohanni kell, hogy teljesíteni tudjunk.

Ugyanakkor, ha kicsit jobban megfigyeljük, akkor gyorsan rájöhetünk arra, hogy a teljesítményünk nagyban függ attól, amit éppenséggel magunkhoz veszünk. A basmati rizs kimondottan a minőségi élelmiszerek közé sorolható. Magas élelmi rost és B-vitamin tartalma gondoskodik róla, hogy pozitív hatást fejtsen ki az emésztésre, idegrendszerre, vércukor- és koleszterinszintre.

A basmati rizs egy nagyon kellemes illatú alapanyag, amivel öröm ételt készíteni. A lassan felszívódó szénhidrátoknak köszönhetően, amiket kimagasló mértékben tartalmaz támogatni tudja az agy megfelelő működését. Ellenben a finom cukrokkal, nem okoz gyors vércukorszint süllyedést, ami gyakran remegéssel, izzadással, szédüléssel párosul. A basmati rizs egyszerűen beszerezhető, így majdnem bárhol hozzá lehet jutni. Amennyiben online szeretnénk megrendelni, akkor a heavenuts.hu oldalon érdemes ezt megtennünk, ahol kedvező árak várnak minden érdeklődőt.