Beton javítása megfelelő készítménnyel

beton javítása

A nyári hónapok sok kihívást rejtenek magukban és nem csak az egyre gyakoribb szárazságok miatt. A lakás körüli felújítások, építések is ekkorra szorítkoznak, hiszen a jó idő lehetőséget biztosít a hatékony feladatvégzéshez. A tél során előfordulhat, hogy bizonyos felületek megsérülnek. A beton javítása rendszeres időközönként felmerülhet, már amennyiben nem történik meg annak burkolása utólagosan. A beton maga egy kiváló építőelem, de azért van néhány olyan tulajdonsága, ami miatt sérülékennyé válik.

Ha a felszíne nincs kezelve, glettel, burkolva kővel, csempével, csiszolva, akkor a környezeti hatások könnyen tönkreteszik. A beton javítása manapság azonban már egyszerűbb mint régen. A szabadban a leginkább kitettek ezek az elemrészek, ugyanis a nedvesség könnyen beszivárog a porózus szerkezetbe, majd amikor ez megfagy, elkezdi repeszteni az anyagot. Egy járda, terasz, kiülő részen gyorsan repedések és nagyobb darab felváló részek alakulhatnak ki. A fokozott használat ugyanilyen hatással rendelkezik.

A beton javítása tehát kulcskérdés. Amíg ezt egy időben csak a teljes felület feltörésével, majd újraöntésével lehetett kezelni, addig mára a tudomány kidolgozott olyan kiváló anyagokat, amik felhasználásával egyszerűbbé válik a kivitelezés. Az egykomponensű, szálerősített, alacsony zsugorodású képességgel bíró SikaRep® S gyors megoldást kínál a problémákra. A beton javítása tekintetében mindegy, hogy nagyobb hiányok, vagy csak kisebb felületi kezelésről van szó az eredmény ugyanazt a minőséget produkálja. Megéri tehát okosan felhasználni.