Méretpontos gumiszőnyeg autónk védelmére

Ha veszel egy autót valószínű, hogy az első befektetésed az autószőnyeg lesz. A dilemma, amellyel szembe kell nézned, hogy univerzális vagy méretpontos gumiszőnyegek körében kutakodj az interneten?

A legfontosabb kritérium, hogy a szőnyeg alatti padlónak minden időben száraznak kell maradnia!

A gyári padlóburkolat legtöbbször lágy anyagból, például filcből vagy vékony gumiszerű anyagból készülnek, amelyek érzékenyek a víz, homok, hó és más szennyeződésekre, amit a lábunkkal behordunk az autóba. Ha a padlózatot nem védjük, akkor egy héten belül (főleg télen) piszkossá és kopottá válik, fél év elteltével valószínűleg már lyukak is megjelennek.

A burkolat cseréje igen borsos összeg.

Méretpontos gumiszőnyegszőnyeg vagy univerzális szőnyeg?

Az univerzális padlószőnyegeket úgy tervezték, hogy az bármilyen közúti jármű padlójára illeszkedjenek, persze valószínű, hogy egy kicsit itt-ott szabnunk kell rajtuk.

Ezek a szőnyegek általában olcsók és könnyen elérhetők.

A méretpontos gumiszőnyeg egyedi illesztésű, kizárólag az adott autómodell számára készül. Ezek a méretpontos gumiszőnyegek tökéletesen belesimulnak az autó padlójára.

A méretpontos gumiszőnyegek testreszabott kialakításuk miatt gyakran meglehetősen drágák, érdemes alaposan átböngészni az internetes áruházak ajánlatait.

A méretpontos gumiszőnyeg előnyei

Számos előnyt kínálnak a felhasználók számára.

  • Mindenekelőtt minden méretpontos gumiszőnyegen vannak „karomnak”, vagy rögzítő tappancsnak nevezett csúszásgátlók.

Ezek megakadályozzák a szőnyeg elcsúszását, a tappancsok a helyén tartják a szőnyeget. A vezető oldalán a jó rögzítés nagyon fontos. Az elmozduló szőnyeg balesetveszélyes, ha valamelyik pedál mozgását akadályozza az alácsúszott szőnyeg.

  • A méretpontos gumiszőnyeg bármilyen évszakra alkalmas, jó hasznát vesszük az esős, sáros és havas időben is.

Biztosak lehetünk abban, hogy az autó padlózatát nem éri kár.

  • Tisztán tartása nagyon egyszerű.

A méretpontos gumiszőnyeg könnyedén kivehető az autóból ezért akár lerázva, akár egy slaggal gyorsan lemosható. Nincs szükség nehézkesen kivitelezhető porszívózásra vagy erős vegyszerek használatára.

Öko tisztítószer bolygónk védelmében

Az egyik gyártó kifejlesztett egy speciális (öko) tisztítószert, amelynek használatával víz nélkül is tisztíthatóak az általuk gyártott méretpontos gumiszőnyegek, ráadásul még védőréteg is képeznek a gumin. Ez az öko tisztítószer víz bázisú (H2O), erős kémiai alapanyagokat nem tartalmaz, ezért természetbarát megoldás.