Mitől olyan finom az olasz fagyi?

fagyi

Az olasz fagyi ízében nagy szerepet játszanak a természetes összetevők használata, ezt vallja a Hisztéria Fagylalt gyár is.  A családi vállalkozásban működtetett Hisztéria Fagylalt már 25 éve szolgálja ki vásárlóit. A Tápiószecsőről indult cég már a 90-es évek eleje óta foglalkozik fagylaltkészítéssel. Mindig odafigyeltek. arra, hogy magas minőségű alapanyagokból készítsék el megrendelőiknek a fagylaltokat. Az alapanyagok közül a Fabbri1905 elnevezésűt lehetne megemlíteni, emellett gépparkjuk is lenyűgöző. Caprigiani fagyasztó gépet használnak a fagylaltkészítéshez és a fagylaltokat Orion pultban tárolják.

 

Budapesten első üzletüket 1999-ben nyitották meg a WestEnd City Centerben és it már meleg eljárással készítették a fagylaltokat. Mára már összesen 42 ízben kínálják. finomságaikat és versenytársaiknál jóval alacsonyabb árat tartanak már évek óta. A kilós fagylaltoknál a forgási sebesség így sokkal gyorsabbnak bizonyul. Emellett termékeiket mindig. frissen készítik el. Árukészletet egyáltalán nem tartanak, így érdemes időben leadni a rendeléseket. Tápiószecsőn 2008-ban nyitották meg fagylaltozójukat, ahol egész évben várják a vendégeket. Gyakorta lehet velük találkozni kiállításokon és folyamatosan fejlesztik a gépparkot.

Az eddig gyári alapanyagok mellett folyamatosan állnak át a maguk által készített alapanyagok használatára, úgy, mint az öntetek, a variegátók, a különféle gyümölcsök és kivonatok. Az így elkészülő fagylaltot sokkal költségtakarékosabban tudják előállítani, így az árakat igen sokáig tudják tartani, ezek mellett a minőség folyamatosan biztosított.

 

A kész és főzött fagylaltjaikat a viszonteladóknak egész évben értékesítik, de raktárkészletet nem. tartanak. A rendelések beérkezését követően kezdik el a fagylaltok gyártását. A kiszállított fagylaltokat két csoportra osztják, így jégkrémre és kézműves fagylaltra lehet rendeléseket leadni. A jégkrémek minden esetben ipari technológiával készülnek, ezért sokkal alacsonyabb az élvezeti értékük, mint a kézműves fagylaltoknak. Habosítóval, ízfokozóval és mesterséges anyagokkal dolgoznak. A kézműves fagylaltokat természetes anyagokból, kis volumenben és tartósítószer nélkül készítik. a megrendelőknek.  Az egyedi díszítéssel készülő fagylaltokból soha nem készül két egyforma, azaz kettő tégely soha nem lesz teljesen egyforma.