Önnél szokott lenni akkumulátoros kompresszor a kocsiban?

akkumulátoros kompresszor

Míg a nyári hónapokban a fürdők felkeresése és a nyaralás kapcsán van a gépjármű fokozott terhelésnek kitéve, addig ősszel beindul az iskolaszezon és rendszerint a munkával kapcsolatban is többet gurulunk az utakra. Legyen akárhogy is, az autó állapotára a közlekedés biztonságának érdekében fokozottan figyelni kell.

A ballvin.hu-hoz hasonló oldalakon található kézi akkumulátoros kompresszorok sokat tudnak segíteni , ha útközben bármi miatt leeresztenek a kocsi kerekei. Az egyszerűen használható, praktikus eszköz minden autóban kitűnő szolgálatot tesz. Persze a gépjárműre való odafigyelés nem merül ki ennyiben, hiszen a hamarosan aktuálissá válik az évszakváltáskor szükséges gumicsere. Minden ősszel felhívják a szakemberek a figyelmet ennek fontosságára, mégis tény, hogy gyakran túl későn gondoskodnak az autósok a cseréről.

A kritikus hét fok felé közeledve már célszerű lecseréltetni a nyári gumit, hiszen a hideg aszfalton egészen más követelményeknek kell megfelelnie a guminak. Nyári gumival a vízen futás mellett a menetstabilitás hiányosságaira is számítani kell, ráadásul a jeges, havas útfelületen teljességgel alkalmatlan a nyári abroncs. Nem csak a csere a lényeges, hanem az is, hogy milyen gumi kerül felszerelésre. A 4 mm-es minimális profilmélységhez közeledve már célszerű új szett után nézni. A kopott gumikkal nedves körülmények között a féktávolság akár négyszeresére is nőhet. Kiemelten fontos tehát, hogy ne csak lecseréljük az abroncsot, hanem annak minőségére is helyezzünk hangsúlyt.

Ugyan még csak az ősz első heteit írjuk, de már megéri gondoskodni a téli helyzetre való felkészülésről. A téli szélvédőmosó folyadék hasznos, ha rendelkezésre áll, de a jégkaparó és jégoldó folyadék is jó szolgálatot tesznek. Könnyen lehet, hogy az őszi hónapokban ezeket még olcsóbban sikerülhet beszerezni, mint a szezonnak számító novemberi-decemberi  időszakban.

Ugyan a biztonságos közlekedés érdekében a gépjármű és az abroncsok állapotára való odafigyelés kiemelten fontos, de természetesen nem mehetünk el a vezetési stílus és a körültekintés kérdése mellett sem. Ahogyan egyre gyakoribbak lesznek a nedves útszakaszok, úgy javasolt fokozottan figyelni. Ezen saját és szeretteinek biztonsága múlhat.