Mikor érdemes manuálterápián gondolkozni?

manuálterápián

A manuálterápia számos mozgásszervi megbetegedéssel küzdőnek hozott már gyógyírt a bajára. Akár néhány alkalom is elegendő lehet ahhoz, hogy csökkenjenek a hátat, derekat, nyakat és vállat érintő fájdalmak. Az egyébként kötött mozgások enyhülnek idővel, de a lumbágó, isiász jelentette fájdalmak is csökkenhetnek. A közérzet javulásával és a pihentető éjszakákkal az életminőség jelentős javulása is várható.

A hát-és derékfájdalom sokakat érint. Bár a háttérben sérülés, vagy a csontrendszer helytelen terhelése is állhat, mégis legtöbbször az ülőmunka miatti nem megfelelő tartás tehető felelőssé a problémákért. A manuálterápia során a szakember az ízületi blokkokat feloldja, lazítja a kötött izmokat, és a helyes testtartás megvalósításával tulajdonképpen a fájdalom oka kerül kezelésre. Ez a cél a kezdődő porckorongsérv esetében is, mely akár járás- vagy munkaképesség változást is maga után vonhat.

A porckopás sem ismeretlen jelenség. Nem csak a versenysport és az ennek során szerzett sérülések okolhatóak érte, hanem az elhízás is. A plusz kilók hatására az ízületeket borító porc elvékonyodik, majd teljesen felszívódik, ilyenkor már porckopásról beszélünk. A kellő mobilitás elérhető manuálterápival, így a szükséges kenőanyag, az ízületen belül eljuthat az ahhoz szükséges helyekre, ezzel jelentősen javítva a helyzetet és csillapítva a fájdalmat.

A gyogytornaszom.hu-hoz hasonló oldalak sokat segíthetnek abban, hogy megtalálja az Önnek megfelelő gyógytorna kezelést. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyógytorna és így a manuálterápia is kifejezetten alkalmas arra, hogy a már-már rendszeressé váló fájdalmakat enyhíteni, vagy akár teljesen meg is lehessen szüntetni. Ez pedig mellékhatások és fájdalmak nélkül történik, ami sokak számára nem elhanyagolható szempont.

Mindemellett természetesen nem hanyagolhatjuk el az egészséges életmód fontosságát. A túlsúly komoly egészségügyi kockázatot jelent a mozgásszerveket érintően is, hiszen minden egyes plusz kiló négyszeres terhelést jelent az ízületek számára. Nem kell sokat gondolkodni ahhoz, hogy kiszámoljuk, milyen káros hatással bír mindez a csontrendszerre, az ízületekre, és ezekkel együtt az életminőség alakulására. Miért élne együtt a fájdalommal? Változtasson életmódján és válasszon profi gyógytornászokat a már kialakult problémák kezeléséhez!