A fatüzelésű kémény gyorsan kivitelezhető

fatüzelésű kémény

A tüzelőberendezés működése során, a savas, nedves füst tönkreteheti a téglából készült füstelvezető anyagát. A minőségi fatüzelésű kémény rozsdamentes acélból készül. A szilárd tüzelőanyag használatakor az égéskor keletkező melléktermékek megtapadhatnak a kürtő oldalán, ami könnyen meggyulladhat. A szerelt füstelvezető anyagának hála, ellenáll az 1000 C foknál magasabb hőmérsékletnek, így rendkívül biztonságosnak nevezhető. A terméket megvásárolhatja 1 vagy 3 rétegű kialakításban.

Természetesen az utóbbi variáció sokkal előnyösebb. A belső rétege saválló, amit szigetelés vesz körül. A fatüzelésű kémény remekül bírja az időjárás viszontagságait. Szakszerű telepítés esetén kifejezetten hosszú élettartamú. Hatékonyan és biztonságosan vezeti el a füstöt. A pozitívumai közé tartozik, hogy egyszerűen hosszabbítható és bármilyen méretben előgyártható. Praktikusnak nevezhető, mivel kicsi a helyigénye. Az épületen kívül és belül egyaránt elhelyezhető. A fatüzelésű kémény akár egyetlen nap alatt telepíthető.

A kályha kandalló egyre elterjedtebb

A széles felhozatalban biztosan megtalálja a lakásába leginkább illő modellt. A kályha kandalló, küllem tekintetében sokféle variációban kapható. Klasszikus, minimál, tradicionális és rusztikus kivitelben egyaránt jelen van a szaküzletekben. A beszerzésével gyorsan és költséghatékonyan alapozhatja meg az otthona komfortját. A szerkezet előnye többek között az, hogy bármikor lehet számítani rá, még akkor is, ha elzárják a gázcsapot. Rendkívül népszerű a zárt égésterű típus a felhasználók körében.

Nem a szoba levegőjéből használja az égéshez szükséges oxigént, ezért kimondottan biztonságos. A kályha kandalló burkolata biztosítja az úgynevezett konvekciós fűtést. A burkolat réseiben keletkezik a konvekciós teljesítmény, ami mellesleg a légfűtés alapja. A berendezés mellett leginkább akkor érdemes dönteni, ha számít a helyigény. További pozitívuma, hogy alacsony a beépítési és a beüzemelési költsége. A telepítés alkalmával nincsenek koszos munkafázisok. A kályha kandalló kivitelezése után gyakorlatilag azonnal üzemképes.