A gaming nem zárja ki sem az egészséget, sem a kényelmet

gaming

Mindenki úgy gondolja, hogy aki sokat játszik videojátékokkal, az árt az egészségének. Nem csak a kényelmeden, hanem a tartásodon is javíthat egy gamer szék, akár játék miatt ülsz gép előtt, akár nem. Valójában ez minden tevékenységgel így van, hogyha nem helyesen végezzük.

Lehet szó bármilyen sportról, testépítésről, vagy valami másról. Hogyha nem helyesen végezzük a gyakorlatokat, akkor többet ártunk a testünknek, mint használunk. Videojátékokkal játszani, nem egyenlő a testmozgással, de ha a megfelelő testhelyzetben ülünk, akkor nem fog elfáradni a gerincünk, nem fognak elgémberedni, zsibbadni a végtagjaink és amikor vörös szemekkel végre felállunk a monitor elől, fittnek és frissnek fogjuk érezni magunkat. Alvás közben, hogyha rossz testhelyzetet veszünk fel, akkor gyűrötten fogunk ébredni. Nyilván ezt már mindenki tapasztalta. Ugyanez a helyzet a számítógépezéssel is. Nem feltétlen a videojátékokról van szó, hiszen rengetegen végeznek irodai munkát. Azok a székek, amik csak arra szolgálnak, hogy épp ne a földön üljünk nem valami kényelmesek. Vannak direkt erre a célra kialakított gamer székek, amit nyugodtan használhatnak azok is, akik a munkájuk miatt kénytelenek több órán át a gép előtt ülni. A kialakítása hasonlít a sportkocsikban található sportüléséhez.

A rally pilóták is órákon át bele vannak kötve az ülésbe és alig mozognak. Hogyha egy hagyományos családi autó ülésében kellene száguldozzanak, az hosszútávon nagyon kényelmetlen lenne. A gamer szék ergonómiája igazodik a hát formájához és kellemesen megtámasztja a gerincoszlopot. Sokan vannak, akik naponta akár 10 vagy 12 órán keresztül játszanak, amivel bizonyos értelemben még nincs is semmi baj, hogyha ezt megfelelő körülmények között teszik. Elég megnézni egy olyan YouTube-er videóját, aki gameplay-eket közvetít. Szinte biztos, hogy az illető is gamer széket fog használni. A konzolokszervize.hu többféle, kiváló modellt bocsát a rendelkezésünkre, amikből kedvünkre válogathatunk. Az ergonómia mellet érdemes megcsodálni, hogy milyen lenyűgöző dizájnnal lettek ellátva ezek az ülőalkalmatosságok.