A memória fejlesztése a gyermekek esetében

memória fejlesztése

A csecsemők agya teljes sebességgel fejlődik. A memória fejlesztése nem tudatos, mindennap új felismerésekkel szembesülnek, amelyeket fel kell dolgozniuk és ezekkel együtt növekednek. Ami a csecsemőnek még hiányzik, az a tudatosság és az önkifejezés képessége, mégis minden érzékelés elraktározódik. A tudósok ezen a véleményen vannak. Feltételezik, hogy a memória fejlesztése fontos előfeltétele a fejlődésnek.

Az agy például megjegyzi, hogy a karnak és a kéznek milyen mozdulatot kell tennie ahhoz, hogy elérjen egy tárgyat és csak így lehetséges, hogy a baba egy bizonyos ponton elkezdjen gügyögni és kúszni. A tudatos emlékezet azonban csak körülbelül 1 éves korban fejlődik ki. A környezetet egyre alaposabban figyelik a tanulás érdekében. Mielőtt gyermeke nyelvileg artikulálni tudna, az érzékszervi észleléseket képként tárolja. Ha sétálni megy a gyermekével és többször ugyanazt az utat választja, az agya megjegyzi például egy feltűnő fa képét, ez az ő kis memória fejlesztése.

Vércsoport gyorsteszt egyszerűen és azonnal

Sokan nem ismerik a vércsoportjukat, pedig bizonyos helyzetekben életmentő lehet. A vércsoport gyorsteszt, a laikusoknak készült diagnosztikai készlettel meghatározza a vércsoportot, valamint a Rhesus-faktort is. A vizsgálatot csak egyszer lehet elvégezni a termékkel. A tesztkészlet egy kis átlátszó műanyag zacskóba van csomagolva és a következő elemekből állhat: tesztcsík, minta vevő botok, tisztító szalvéta, automatikus biztonsági lándzsa, cseppentő pipetta és vatta.

A vércsoport gyorsteszt segítségével egyszerűen megtudhatja, amire kíváncsi. A két legfontosabb vér jellemzője egy embernek a vércsoport és az RH (rhesus faktor). A vérkomponensek transzfúziója során, a donor és a recipiens vér kompatibilitását ezen jellemzők alapján kell megadni. Különösen a sürgősségi betegek ellátása során van nagy igény a 0 vércsoportú készítményekre, mivel ezek univerzálisan felhasználhatóak. A terhességnél is fontos tisztában lenni az „adatokkal”, habár ebben az esetben nem a vércsoport gyorsteszt alkalmazása történik.