A vakondháló lerakása állatbarát és biztonságos módon

vakondháló lerakása

A vakondhálók tökéletes megoldást jelentenek ezen állatok okozta problémákra a kertben, állatbarát és tartós módon! Összefoglalva: stabil, rugalmas, könnyen felszerelhető és alakítható, hosszú élettartamú. Egy vakondháló lerakása megvédi a gyepet a túrásoktól. A madarak elriasztására is használják a templomokban és fészerekben. Sőt, a termék tehénistállókban is megtalálható, ahol gyakran kombinálják szélfogó fóliával, a madarak távoltartása végett.

A vakondháló lerakása leginkább akkor optimális, amikor még a gyep nincs telepítve, így az állatok okozta kellemetlenségek lecsökkennek. Az extrudált védőréteget néhány centiméterrel a gyepszőnyeg szintje alá kell tekerni, annak lerakása előtt. Ez állatbarát, mert a vakond továbbra is tud alagutat ásni, mint korábban; egyszerűen csak nem éri el a felszínt. Annak érdekében, hogy az állatok egyáltalán ne tudjanak alagutat ásni a gyep alá, a terméket függőlegesen a gyepszegély alá is fel lehet szerelni, így is történhet a vakondháló lerakása.

A gyepszőnyeg lerakás munkadíj változatossága

Szeretné tudni, mennyibe kerül a gyepszőnyeg telepítése? A továbbiakban választ kaphat erre a kérdésre. A gyepszőnyeg lerakás munkadíj mellett, a különböző anyagminőség is befolyásoló tényező. Nos, az átlagos költségek az Ön kertjének méretétől és a telepítéshez választott műfű típusától függően változhatnak. Az ár egy kisebb kert esetében, ami körülbelül 12m x 3m, nagyjából 120 ezer Forinttól kezdődik, de lehet akár 5-600 ezer Forint is. Ez az ár tartalmazza az anyag- és munkadíjat egyaránt.

A kert mérete, a tervezett felhasználása és a választott műfű minősége mind befolyásolják a végső árat. A gyepszőnyeg lerakás munkadíj szintén befolyásolja a szükséges végső költségvetést; ez azonban a telepítés időtartamától függően változik. Amikor építőipari munkák elvégzésére vállalkozik, figyelembe kell vennie, hogy milyen konkrét munkákat kell elvégeznie, mivel nem mindenki képes ugyanazokat a típusú munkákat kivitelezni. A műfű lerakását gyakran egyetlen kertépítő vállalná és nem szükséges Önnek vagy másik szakembernek további kiegészítő tevékenységet vállalnia mellette.