Kapjon figyelmet a hágcsó szabvány betartása

hágcsó szabvány

Egy ipari vagy mezőgazdasági területen sok egyedi rendszernek, kiegészítő egységnek kell jelen lennie. Ezek gyakran olyan termékek, amikre elsőre a legtöbben nem gondolnak, de hiányuk gyorsan érezhető, például balesetek során. A hágcsó szabvány szerint készül és az elhelyezése is ennek megfelelően történik. Voltaképpen egy létráról van szó, ami gyakran ki van egészítve bizonyos magmaságot követően speciális ketreccel, ami a leesést gátolja meg. A tervezés és kivitelezés nem bízható rá akárkire, mivel több feltételnek kell megfeleljen a létrehozott rendszer. Emberi életek múlhatnak azon, hogy a hágcsó szabvány betartása megtörténik-e az elvárások szerint.

A gravetti.hu weboldalon közelebbről is megismerhetők az MM által gyártott hágcsók. Az EN 131 szabvány szerint tesztelt rendszerek, minden tekintetben kielégítik a UNI EN ISO 14122-4 hágcsó szabvány elvárásokat. A készítők semmit sem bíztak a véletlenre, ezért olyan anyagokat használtak fel, amik speciális környezetben való alkalmazást tesznek lehetővé. A különféle vegyszerek könnyen reakcióba lépnek a létrák anyagával, ami gyors amortizációt eredményezne, és az ebből fakadó rendszeres felújítás sok időt és költséget vonna maga után.

A hágcsó szabvány értelmében tehát olyan összetevők mellett szabad csak dönteni, amik ellenállnak a reaktív komponenseknek. A másik terület ezen a téren, amikor a feljárók kapcsolatba kerülnek ivóvízzel. A hágcsó szabvány itt megint muszáj betartva legyen, különben elszennyeződhetne a folyadék. Az előszerelt termékek csak pontos rögzítést követően lesznek biztonságosan használhatók.