Miért olyan különleges szín a rózsaarany?

ékszer

A rózsaarany első megjelenése egészen a 19. századra vezethető vissza, amikor Oroszországban megjelent és egy csapásra népszerűvé vált. A 2010-es évek környékén egy új népszerűségi hullámmal tért vissza a mindennapjainkba. Ma már számtalan nemesfém ékszer, bizsu, de talán még az Iphone tokok is kaphatók ebben a színben. A színárnyalat általában az ősz beköszöntével válik egyre népszerűbbé, hiszen gyönyörű árnyalata az őszt idézi.

Az XP ékszer  honlapján is számtalan gyönyörű rózsaarany ékszert találhatunk

Válogathatunk a nyakláncok, karkötők, fülbevalók, ékszer szettek közül. Mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő ékszert, hiszen hihetetlen választékkal állunk szemben. A gyönyörű rózsa arany fülbevalókat fehér kövekkel díszítve is megvásárolhatjuk. Érdemes a választékot alaposan áttekinteni, hiszen gyönyörű darabok képezik a teljes kollekciót. Valentin napra vagy házassági évfordulóra az ötsoros szívecskés rózsa arany karkötő tökéletes választásnak bizonyulhat. Az egyszerűbb darabok kedvelőinek egy rózsa arany gyűrűt is kínálnak, amely még házasságkötés alkalmával is megoldást kínál a karikagyűrű megvásárlásához.

Mitől rózsaszín a rózsa arany

Az ékszerkészítés során különféle anyagokat adnak az aranyhoz, amellyel a színét befolyásolják. Minél több réz kerül az ötvözetbe annál rózsásabb a színe. Tulajdonképpen a gyártás során felhasznált réz mennyisége fogja meghatározni az ékszer színét. A vörös arany rendelkezik a legmagasabb réztartalommal. Az ékszer kiválasztása során érdemes szem előtt tartani, hogy akinek az ajándékot szánjuk melyik színű aranyat kedveli a legjobban. Mindenkinek megvan a nagy kedvence, így érdemes azt kiválasztani, ha örömet szeretnénk az ajándékunkkal okozni. Minél jobban odafigyelünk a másikra, annál nagyobb meglepetést tudunk okozni. Ma már számtalan divatos ékszerszett is kapható, amely tartalmazza a nyakláncot, a fülbevalót és a gyűrűt is. Egy ilyen ajándéknak nem sok hölgy tud ellenállni. Az ajándékot még az ékszerboltban érdemes díszcsomagolásban kérni, így nem kell otthon bajlódni a doboz vagy csomagolóanyag keresgéléssel.