Miért számít modernnek az all on 4 fogpótlás

Ez a különleges eljárás a teljes fogatlanság állapotát képes megszűntetni. A kutatási eredményeknek és a technikai eljárásoknak hála ma már nem kell teljes fogatlanságban szenvedni és ez a megoldás azoknak is tökéletes lehet, akik nem kedvelik a kivehető fogsort.

Az All on 4 fogpótlás, azaz implantáció

Ez a különleges implantáció kisebb fájdalommal és alacsony költséggel segít hozzá bárkit a teljes fogsorhoz. Az implantáció során összesen 4 foggyökér kerül beültetésre. Egy darab kivehető fogsor stabilitását már 2 beültetett műgyökérrel orvosolni lehet. A fogsor annál stabilabb lesz, minél több műgyökeret ültetnek be az eljárás során. Ahogy emeljük a gyökerek számát úgy lesz egyre stabilabb a fogsor. Erre az implantátumra akár egy teljesen fix fogpótlás is készíthető. Általában a fix fogpótláshoz az alsó állcsontba 8 implantátum, míg a felső állcsontba minimum 6 műgyökér beültetése szükséges, de ez az eljárás ennél kevesebb műgyökér beültetése mellett is tökéletes megoldást kínál. Az fogpótlás már megfelelően stabilizálja a fix fogsort. A megoldás hosszú távra megszünteti a fogsorral kapcsolatos problémákat teljes fogatlanság esetén. A megfelelő pozíció és a megfelelő méret az, amely megalapozza az implantáció sikerességét. A témáról bővebben itt: https://clinident.hu/all-on-4-implantacio/ olvashatunk.

Ma már rutin műtétnek számít és sokan élnek is a lehetőséggel

Ezeknél az eljárásoknál a műgyökeret jellemzően az állcsontok elülső részén ültetik be, hiszen teljes fogatlanság esetén is megfelelő mennyiségű csont áll itt rendelkezésre a műtét sikerességéhez. Az állkapocsban megtalálható érző idegek az eljárás során minimális sérülést szenvednek el. A kezelés időtartama igen rövid, nem kell hónapokat várni arra, hogy egy teljes fogsor boldog új tulajdonosai legyünk. A kezelés legdrágább része maga a műgyökér, de mivel csak 4 darabra van szükség, így még mindig olcsóbb megoldást kínál, mint a hagyományos implantátumok beültetése. A hosszú távon is megoldást kínáló implantátum behelyezésének lehetőségével egyre többen élne, hiszen nem mindenki képes megszokni a kivehető műfogsort, illetve nem mindenki képes megfinanszírozni a több műgyökér beültetést.