Klímát, de milyet? Nyári klíma körkép

A nyári hónapok rohamosan közelednek, és nagy valószínűséggel idén sem ússzuk meg jó néhány hetes hőségriadók nélkül. Érdemes már most felkészülni a melegre, és ha eddig nem tettük volna, beszereltetni a klímát otthonunkra, irodánkba. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy nyáron szinte az összes klímás szakember foglalt, és lehetetlen találni olyan csapatot, akik elvégeznék a beüzemelést. Megéri tehát előre gondolkodni, és már most választani a klímák közül.

De mégis milyen márkát érdemes beszerezni? Melyikkel lehetünk biztosak abban, hogy időtálló minőséget kaphatunk a pénzünkért? A meghirdetett akciók kitűnő lehetőségeket rejtenek magukban, elsőként célszerű ezek között körülnézni. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, nem csak a klímaberendezés árával kell számolni, hanem a beszerelés költségeivel is. A hagyományos, kültéri és beltéri egységgel egyaránt rendelkező klímák esetében ez akár tetemes összeg is lehet. A két egységet ugyanis több ponton össze kell kötni, és olyan helyet kell találni nekik, ahol mindkettő kényelmesen elfér.

Mindezeken túl nem mindegy, hogy az üzemeltetés milyen költségekkel jár. Ugyan a korszerű berendezések energiatakarékos működést kínálnak, de márkánként ez is eltérő mértékben érvényesülhet. Számolnunk kell az évente egyszer-kétszer aktuálissá váló tisztítással is, amelynek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy baktériumok és fertőzések nélkül úszhatjuk meg a klímahasználat időtartamát.

S hogy miért fontos a megfelelő belső mikroklíma megteremtése? A nyári tikkasztó hőség a szabadban alig elviselhető, ezért legtöbben felüdülésként éljük meg, ha klímás helyiségben tartózkodhatunk. Miért mondanánk le ennek előnyeiről akkor, ha otthonunk kényelméről van szó? A beállított kellemes hőmérsékletnek köszönhetően a melegben tapasztalható dekoncentráltságnak és rossz közérzetnek búcsút mondhatunk, és akár rosszulléteket is megelőzhetünk ilyen módon.

Az emberi szervezetet rendkívül megviseli a hazánkban az elmúlt években tapasztalható hatalmas hőingadozás, valamint a nyári hőség. Egy jó minőségű, megbízható klíma hosszú éveken át szolgálja majd kényelmünket, s ma már nélkülözhetetlen az otthonokból és a munkahelyekről. Az ismert gyártók készülékeivel biztosan nem lőhetünk mellé, és energiafelhasználás tekintetében is elégedettek lehetünk a berendezéssel.